Коломийська центральна районна бібліотека

Меню сайту
Untitled
Головна
Про бібліотеку
Структура ЦБС
Читачу
Фотогалерея
Коломийщина
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 66
Друзі сайту
Статистика
Форма користувача

Головна » 2011 » Листопад » 9 » Відкриття Інтренет-центру в Коломийській ЦРБ
11:07
Відкриття Інтренет-центру в Коломийській ЦРБ

    4 листопада в Коломийській центральній районній бібліотеці відбулося довгоочікуване і радісне свято – ставши переможцем конкурсу програми «Бібліоміст» - ми відкрили центр  вільного доступу до мережі Інтернет.  Завдяки центру студентська молодь, краєзнавці і науковці, люди з обмеженими функціональними можливостями і всі бажаючі матимуть змогу оперативно і якісно отримувати необхідну інформацію, готувати наукові роботи чи обмінюватись дослідженнями з колегами України і світу. Відкриттю Інтернет-центру передувала кропітка праця багатьох людей. Та перш за все  ми завдячуємо вболіванням та старанням голови Коломийської районної державної адміністрації Михайлові Негричу. За його підтримки проведено ремонт у центральній районній бібліотеці, Печеніжинській масовій і дитячій бібліотеці (замінено вікна 12 штук і частково зроблено ремонт), встановлено захисні ролети на двері у бібліотеках Отинії, Печеніжина, на двері та вікна у Гвіздці, закуплено комп'ютерні столи для ЦРБ, Печеніжина і Гвіздця, стільці для ЦРБ, проведено Інтернет у 3 селищні бібліотеки, змонтовано окрему електропроводку для роботи комп'ютерів на ці роботи використано кошти в сумі 78530,00 грн.

В урочистому відкритті взяли участь: голова Коломийської РДА Михайло Негрич, голова районної ради Богдан Болюк, кординатор по роботі з партнерами програми "Бібліоміст" Наталія Новакова, регіональний представник програми «Бібліоміст» в Івано-Франківській області Богдан Микицей, заступник директора Івано-Франківської ОУНБ ім.І.Франка Галина Горбань, депутати районної ради, селищні голови Отинії, Гвіздця, Печеніжина, о.Тарас від УПЦ КП, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, громадськість міста і району, ЗМІ. Спільними грамотами голови районної державної адміністрації та голови районної ради та іменними годинниками за участь та перемогу в проекті "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до мережі Інтернет" нагороджені заступник директора Коломийської ЦБС Ігор Косовчич та методист І категорії Наталія Гриньків,  спільними грамотами голови районної державної адміністрації та голови районної ради нагороджені ІТ-спеціаліст Володимир Томенко, голови селищних рад Отинії, Печеніжина, Гвіздця, а бібліотекам-переможцям від голови райдержадміністрації вручені подарунки - книга "Прикарпаття: спадщина віків".

В цей же день святково відкриті пункти вільного доступу до мережі Інтернет в масових бібліотеках селищ Отинія, Печеніжина і Гвіздця. 

Програма «Бібліоміст» працює в Україні з 2008 року. І має на меті вільний доступ користувачів до Інтернету, а завдяки цьому - впровадження нових бібліотечних послуг, що сприяє зближенню читача і бібліотеки.  Завдяки програмі «Бібліоміст»  чотирьом нашим бібліотекам: ЦРБ, бібліотекам-філіям селищ Отинія, Печеніжин, Гвіздець надано 15 комп’ютерів з встановленим програмним забезпеченням, 4 принтери, 4 сканери,  проводяться навчальні програми для бібліотекарів на базі регіональних тренінгових центрів, маємо постійну консультаційну підтримку через представників програми в регіонах.








Переглядів: 895 | Додав: admin