Коломийська центральна районна бібліотека

Меню сайту
Untitled
Головна
Про бібліотеку
Структура ЦБС
Читачу
Фотогалерея
Коломийщина
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 66
Друзі сайту
Статистика
Форма користувача

Головна » 2011 » Серпень » 8 » Івано-Франківська обласна наукова бібліотека ім. Франка проводить обласний конкурс "Краща бібліотечна виставка"
12:24
Івано-Франківська обласна наукова бібліотека ім. Франка проводить обласний конкурс "Краща бібліотечна виставка"

     155 років виповнюється від дня народження видатного українського письменника, поета, прозаїка, великого Каменяра Івана Яковича Франка.

     Згідно положення про проведення районного конкурсу "Краща бібліотечна виставка" з нагоди 155 - річчя від дня народження І.Я.Франка в бібліотеках-філіях Коломийської ЦБС організовано експозиції бібліотечних виставок. Метою конкурсу є популяризація творчої спадщини   письменника, висвітлення цікавих фактів перебування  І.Я. Франка на Коломийщині, ознайомлення з новими сторінками життя і творчості.

     Працівники бібліотек Коломийщини активно взяли участь у конкурсі і представили бібліотечні виставки, використовуючи і надаючи читачам цікаві матеріали про світове значення творчості Франка, його родину, друзів, матеріали спогадів сучасників, про Франкову долю, пов’язану з Коломийщиною, музичний світ великого Каменяра, дитячі твори.

     Були розроблені цікаві заголовки і розділи поличок бібліотечних виставок, значне місце при оформленні виставки займали  речі тогочасного побуту, давні фотографії та портрети Івана Франка вишиті на полотні. Виставки доповнювались уривками з віршів, цитатами та статтями періодичних видань.

     Бібліотечні виставки були представлені різними формами: виставки-експозиції, виставки-персоналії, виставки-портрети, виставки-роздуми. Їх доповнювали допоміжні документи: звернення, анкети, бібліографічні покажчики, бібліографічні описи бібліотечної виставки, папки, картотеки, які забезпечують діалог з користувачем.

     Районне журі ознайомилося з матеріалами бібліотечних виставок, присвячених 155-річчю І.Франка і за основними критеріями визначили переможців:

·        І місце отримала  масова бібліотека смт.Отинія (завідуюча Ольга Дмитришин) за бібліотечну виставку-експозицію «Іван Франко – син землі Галицької»;

·        ІІ місце отримала центральна районна бібліотека (директор Орина Бирчак) за бібліотечну виставку-портрет «І горів, і яснів, і страждав, і трудився для свого народу»;

·        ІІІ місце отримала масова бібліотека смт.Печеніжин (завідуюча Марія Кушнір) за бібліотечну виставку «Я син народу, що вгору йде».

Переглядів: 2261 | Додав: admin